redactie@tpview.nl

Mail de redactie

+31 68 257 1877

Alleen via chat beschikbaar

Archief: Ongeluk met topattractie Walibi Flevo

Op dinsdag 5 juli 1994 is er een ongeluk gebeurt met de Condor in Walibi Holland. Destijds droeg het park de naam Walibi Flevo. Er zijn maar liefst 15 mensen licht gewond geraakt waarvan 2 mensen ter observatie naar het ziekenhuis zijn gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie schoot één van de treinstellen van de achtbaan door en botste op een wachtend treinstel. De Condor was destijds de belangrijkste publiekstrekker van het park.

Walibi Flevo opende haar deuren voor het eerst op 7 mei 1994 met nieuwe attracties van onder andere Crazy River, El Rio Grande en de Condor. Het ongeluk gebeurde dus net 2 maanden voor de opening van het park. Een paar weken voor het ongeluk verwelkomde Walibi destijds de 100.000e bezoeker.

De Condor (voorheen El Condor) was destijds een primeur in Europa. Het is de eerste Suspended Looping Coaster achtbaan van de Nederlandse fabrikant Vekoma. De Condor rijd nog steeds zijn rondjes in Walibi. De 25 jarige Condor is bij veel pretparkfans niet echt populair vanwege de ruigheid van de baan. Hij word ook wel de martel achtbaan genoemd. Toch zijn er regelmatig lange wachtrijen bij de Condor te vinden wat dus aangeeft dat hij nog wel populair is in het park.

De Condor is 662 meter lang en 31 meter hoog. De maximale snelheid is 80 km/u en heeft maar liefst 5 inversiers. De capaciteit is zo’n 900 personen per uur. Van 1994 t/m 2001 waren er 3 treinen op de baan te vinden. Nu zijn dat er nog 2. De 3e trein werd maar zelden gebruikt en had ook weinig effect op het verhogen van de capaciteit. De 3e trein zou dan voor maar 120 personen per uur extra capaciteit leveren. De reden is daarom dat deze gele trein uit het park is verwijderd.

© Copyright 2020 TpView.nl – Alle rechten voorbehouden