redactie@tpview.nl

Mail de redactie

+31 68 257 1877

Alleen via chat beschikbaar

Eerste Motorbike coaster ter wereld

De Booster Bike in Toverland was de allereerste Motorbike modeltype van Vekoma. Het bijzondere van deze achtbaan is vooral de achtbaantrein. Je neemt plaats op 1 van de gedecoreerde motors. Zoals bij een echte motor lig je iets voorover en kun je je vasthouden aan het stuur. Het stuur is tevens ook meteen je beugel die je aantrekt tijdens het in- en uitstappen. Zodra je op de motor stapt trek je vervolgens het stuur naar je toe. Je krijgt dan een rugsteun in je rug om zo jezelf vast te zetten. Tijdens het uitstappen duw je de stuur van je af en gaat de rugsteun naar achteren. Je kunt dan weer van de motor afstappen.

De achtbaanrit geeft dus een gevoel alsof je een race aflegt op de motor. Tijdens het verlaten van het station sta je even stil. Je wordt vervolgens gelanceerd met een maximale snelheid van 75 km/u in slechts 3 seconden.  De baan is 600 meter lang en de rit duurt 1 minuut en 8 seconden.

Helaas zijn er maar weinig exemplaren van deze model van verkocht. Wij kunnen er maar slechts 4 opnoemen waaronder dus 1 van Toverland.

De andere 3 achtbanen zijn te vinden in:

  • Flamingo Land (Verenigde Staten) als attractienaam Velocity die maximaal 86,9 km/u gaat en is tevens de snelste van de 4 achtbanen.
  • Chimelong Paradise (China) als attractienaam Motorbike Launch Coaster die maximaal 80 km/u gaat.
  • En Happy World (ook in China) als attractienaam Motorbike Roller Coaster die maximaal 72 km/u gaat.

Misschien vraag je je af waarom deze achtbanen niet zo populair zijn. Op zich zijn deze achtbanen best geliefd bij bezoekers, maar het grootste nadeel van deze achtbanen zit in de veiligheidsregels. Op zich stelt de baan niet zo super veel voor en zul je misschien denken dat je wel met zo’n 1,10 meter erin mag. Helaas is dit niet het geval. Bij Toverland moet je zelfs 1,40 meter zijn om erin te mogen. Dit heeft alles te maken met de achtbaantrein. 1 van de belangrijkste reden is dat kleine kinderen niet voldoende vastgezet kan worden waardoor het niet verantwoord is om kleine kinderen toe te laten. Als je vergelijkt met bijvoorbeeld Fenix (ook in Toverland) is die achtbaan veel spectaculairder. Hier mag je al vanaf 1,32 meter instappen. Booster Bike dus 1,40 die eigenlijk niet echt super spectaculair is. Dit zal dan ook de reden zijn waarom deze achtbaanmodel niet echt veel verkocht zijn. Dat neemt niet weg dat de achtbaan een mislukking is. In tegendeel zelfs! Hij is best leuk en best mooi bedacht, maar we begrijpen eigenlijk wel waarom een pretpark sneller een andere soort achtbaan zal kiezen.

Informatie
Naam park:
Opening:
27 juli 2004
Merk:
Vekoma
Model:
Motorbike Coaster
Lengte baan:
600 meter
Hoogte:
15 meter
Maximale snelheid:
75 km/u
Snelheid lancering:
Van 0 km/u naar 75 km/u in 3 seconden
Inversies:
Geen inversies
Ritduur:
1:08 minuten
G-Kracht:
2,5 G
Elementen:
Hydraulische lancering
Aantal treinen:
1
Indeling:
Per trein bevat 8 rijen. Per rij kunnen 2 personen naast elkaar zitten
Aantal zitplaatsen:
16
Actie foto / film aanwezig:
Nee

Afbeeldingen

Video's

Onride 2019

Play Video

Filmpje1

Onride Booster Bike in zijn beginjaren. Let vooral op de omgeving.

Play Video

Filmpje2

Offride video 2017

Play Video

Filmpje3

Booster Bike

Zonder begeleiding vanaf:

140 cm

Niet toegestaan tot:

140 cm

© Copyright 2020 TpView.nl – Alle rechten voorbehouden