redactie@tpview.nl

Mail de redactie

+31 68 257 1877

Alleen via chat beschikbaar

Dubbele 8 layout

De Keverbaan van het merk Zierer had een dubbele 8 lay-out die destijds erg populair was in de pretparkwereld. Deze lay-out kom je zo nu en dan nog eens tegen in pretparken hoewel dit wel beetje bij beetje aan het uitsterven raakt. Dezelfde achtbaan lay-out van het merk Zierer kom je onder andere nog tegen in Duinrell (Kikkerachtbaan) en De Valkenier (Green Snake).

Overdekte picknickplaats

Het station bevond zich in het overdekte picknickplaats. De ingang bevond zich helemaal achterin en liep je dus langs houten bankjes met tafels waar men kon picknicken. De bankjes dienden ook meteen als kluisjes. Het zitgedeelte kon je omhoog klappen om zo je spullen op te bergen en vervolgens door een hangslot veilig te kunnen achterlaten. Hier werd door heel veel mensen gebruik van gemaakt. De ouders konden rustig blijven zitten en de kinderen vermaakten zich met de Keverbaan.

Mine Train vervangt de Keverbaan

Eind 2000 werd de Keverbaan verwijderd uit Attractiepark Slagharen. Op deze plek kwam een nieuwe familie achtbaan genaamd Mine Train van Vekoma die in 2001 werd geopend.

De Keverbaan is uiteindelijk verhuist naar het pretpark Selva Mágica in Mexico onder de naam Catarina. De rode baankleur werd in het groen overgespoten. De supports kreeg een gele kleur. De achtbaantrein had gewoon zijn oude kleur.

Helaas is deze achtbaan in het jaar 2019 uit het pretpark verwijderd. Het ons niet bekend of deze achtbaan nog ergens anders zijn rondjes mag draaien.

Informatie
Opening:
1976 t/m 2000
Merk:
Zierer
Model:
Tivoli / Large
Ontwerper:
Ing.-Büro Stengel GmbH
Lengte baan:
360 meter
Grondvlak attractie:
37,3 x 42 meter
Hoogte:
8 meter
Maximale snelheid:
36 km/u
Aantal rondjes:
2 ritten
Ritduur:
2:15 minuten
Elementen:
Booster Wheel Lift Hill
Aantal treinen:
1
Indeling:
Per trein bevat 20 rijen. Per rij kunnen 2 personen naast elkaar zitten.
Aantal zitplaatsen:
40
Capaciteit:
1,250 personen per uur
Actie foto / film aanwezig:
Nee

Afbeeldingen

Video's

Helaas geen video

© Copyright 2020 TpView.nl – Alle rechten voorbehouden