redactie@tpview.nl

Mail de redactie

+31 68 257 1877

Alleen via chat beschikbaar

Talocan

Talocan is geopend op 23 mei 2007 in het themadeel Mexico van het park Phantasialand. De naam Talocan is de naam van de kwade God van de onderwereld uit de Aztekencultuur en deze spectaculaire attractie dompelt de bezoekers onder in een perfect gethematiseerde Aztekenwereld.

Talocan beschikt over tal van extra effecten. Zo beschikt deze attractie over prachtige speciale effecten van oplaaiende vuurstralen, plotselinge waterfonteinen en bijna ondoordringbare nevel. Ook beschikt deze attractie over eigen muziektrack en extra soundeffects.

Deze Top Spin is zeer geliefd bij het publiek. Niet alleen de rit is super goed afgesteld, maar ook de vele extra effecten zorgen ervoor dat er een complete show te zien is. Je beleefd tijdens de rit een geweldige spannende ervaring. Ook voor de mensen die liever deze attractie overslaan kunnen optimaal genieten van een goede show die eromheen is te zien. De vele effecten zijn zeer goed afgesteld met het ritprogramma. Het is dan ook een geliefde en drukke plek om foto’s en video’s te maken. Ook de thema is zeer goed bedacht en zeer uitgebreid. Ook de wachtrij is hier veel aandacht aan besteed. Vele mensen vinden dan ook dat Talocan de allerbeste Top Spin van de wereld is.

Wat is een Top Spin

Top Spin van de fabrikant Huss Park Attractions zijn vanaf de jaren 90 al een razend populaire attractie. De classic Top Spin zijn in de jaren 90 wereldwijd meer dan 80 exemplaren verkocht. Ook nu zie je ze nog regelmatig in een pretparken staan.

Een Top Spin heeft 1 gondelbank met 40 of 38 zitplaatsen (afhankelijk welke type).

De attractie biedt verschillende rij patronen, zoals slingerbewegingen van de gondel, cirkelvormige rotaties van de gondel in elke positie, plotselinge bochten na het loslaten van de trommelrem en natuurlijk de meerdere spins die je kunt maken. Er worden een aantal standaardprogramma’s van de fabrikant meegeleverd hoe de rit moet verlopen. Uiteraard is er mogelijkheid om het programma te wijzigen naar de wensen van de eigenaar. Talocan beschikt over een eigen gemaakte programma.

Vaak worden de Top Spins in een thema verwerkt met extra effecten zoals waterfonteinen en of vuureffecten om het nog iets spannender te maken. Het is zelfs mogelijk om tijdens warme Zomerse dagen deze attractie in te zetten als waterattractie. Door middel van het aan laten van de waterfonteinen kun je dan kletsnat worden. Zover bekend word deze mogelijkheid om nat te worden niet in Talocan ingezet.

Top Spin Classic en Suspended

Er zijn 2 verschillende type Top Spin’s. De Classic en de Suspended. Wat is het verschil?

Top Spin Classic is de oudste soort. Hier kunnen 40 personen tegelijkertijd in de attractie stappen. Er zijn 2 rijen van elk 20 zitplaatsen die achter elkaar geplaatst zijn op 1 dezelfde richting. Je kunt dus als het ware voorin of achterin zitten. Deze bank beschikt een vloer waar je tijdens de rit en met in en uitstappen gebruik van maakt. Voor het personeel kan hier de beugels niet makkelijk gecontroleerd worden. Daarom heb je naast de schouderbeugel een extra klembeugel die vanaf de vloer naar je toe komt voor extra beveiliging. Ook is vaak de capaciteit iets lager omdat je tijdens in en uitstappen weinig ruimte hebt om je te verplaatsen. De Montezuma’s Revenge in Avonturenpark Hellendoorn is een voorbeeld van deze type Top Spin.

De Top Spin Suspended is een nieuwere versie. Hier kunnen maximaal 38 personen tegelijkertijd in de attractie stappen. Er zijn 2 rijen van elk 19 zitplaatsen die rug-aan-rug van elkaar geplaatst zijn. Je kijkt dus per rij naar een andere kant. Dit maakt meteen de mogelijkheid dat je de rit op een iets andere manier kunt ervaren zodra je op de andere rij gaat zitten. Ook is de vloer waar je tijdens in en uitstappen niet meer aanwezig tijdens de rit. Deze vloer gaat namelijk naar beneden zodra de rit gaat beginnen. Tijdens de rit heb je dus geen vloer om je voeten op te laten rusten. Dit maakt dus nog iets extremere rit beleving. Ook heb je nu enkel nog een schouderbeugel nodig omdat het personeel per beugel makkelijk kunnen controleren. Tijdens in en uitstappen heb je complete ruimte waar je wilt gaan zitten en kun je snel weer vertrekken. Tevens kun je aan de zijkanten je tassen etc op de vloer kwijt. Dit zorgt voor snellere doorvoer en dus voor grotere capaciteit. De Talocan is een voorbeeld van deze type Top Spin.

Informatie
Naam park:
Opening:
23 mei 2007
Merk:
Huss Park Attractions
Model:
Top Spin Suspended
Thema:
Azteken
Bouwkosten:
€ 7,5 miljoen
Grondvlak attractie:
22 x 9 meter
Hoogte:
13,2 meter
Ritduur:
Circa 2 minuten
Elementen:
Slingerbewegingen, Cirkelvormige rolatie, Meerdere spins, Plotselinge bewegingen
Aantal gondels:
1
Indeling:
2 rijen met elke rij 19 zitplaatsen die rug aan rug en tegenovergestelde richting staat.
Aantal zitplaatsen:
38 zitplaatsen
Capaciteit:
912 personen per uur
Totaal benodigd vermogen:
250 kW

Afbeeldingen

Video's

Onride 2018

Play Video

Met dank aan Theme Park Videos

Offride winter 2020

Play Video

Met dank aan GFoaster

length parental iconCreated with Sketch.

Met begeleiding vanaf:

140 cm
10 jaar

Niet toegestaan tot:

140 cm
10 jaar

© Copyright 2020 TpView.nl – Alle rechten voorbehouden