redactie@tpview.nl

Mail de redactie

+31 68 257 1877

Alleen via chat beschikbaar

COVID-19 Overzicht maatregeling pretparken

Het coronavirus! Je ontkomt het nieuws niet aan of het gaat om deze dreigende virus. Ook in Nederland spreid deze virus zich uit en zijn er maatregelingen genomen om het virus zo min mogelijk uit te breiden. Zo zijn er harde maatregelingen genomen die ook consequenties hebben in het pretparkenland. De meeste parken zijn nog niet eens geopend, maar moeten wel de voorbereidingen al volop treffen. Komt er een uitstel in de openingsdatum?
Nieuwe maatregel Nederland geldig tot en met 6 april / Deze pagina geen updates meer Door de nieuwe maatregel die Nederland per 15 maart heeft ingevoerd zal alle parken in Nederland zeer waarschijnlijk niet eerder opengaan t/m 6 april. Onduidelijk is wanneer de parken wel open zouden gaan. Gezien de situatie verwachten wij dat dit alsnog langer uitgesteld gaat worden. Ook verwachten wij dat andere landen zoals Belgie en Duitsland deze maatregel overnemen. Daarom hebben wij besloten deze pagina niet meer te updaten. Mocht er nieuwe ontwikkelingen zijn dan houden wij uiteraard jullie op de hoogte op een nieuwe pagina of via onze officiele social media kanalen. Laatste update: 16 mei 13:20

Attractiepark Slagharen stelt openingsdatum uit + evenement geschrapt

Normaal gesproken zou Attractiepark Slagharen 27 maart haar deuren openen, maar dit word opgeschort naar 3 april. Ook het evenement Invites die gepland stond op Paaszondag 12 april word geannuleerd.

Gasten die tickets hebben voor het attractiepark met geldigheid t/m 2 april 2020 en het event Invites kunnen deze het gehele seizoen gebruiken tot 3 januari 2021, ook in de zomermaanden van 2020. Een andere optie is om het aankoopbedrag terugbetaald te krijgen. Hiervoor dient men o.v.v. Annulering ticket + ordernummer een mail te sturen aan ticketservice@slagharen.com.

In het geval van een verblijfsreservering die vóór 3 april plaatsvindt, is er een eenmalige optie om het verblijf in 2020 naar een andere datum te verplaatsen. Gasten kunnen contact opnemen met de reserveringsafdeling via info@slagharen.com of +31 (0)523 – 683000.

BillyBird Hemelrijk volledig gesloten

BillyBird Hemelrijk heeft ook voor onbepaalde tijd het park gesloten.

Bobbejaanland vooralsnog 4 april open – geen VR brillen attractie

Bobbejaanland laat weten dat vooralsnog het park op 4 april open gaat tenzij het advies van de Federale Overheid veranderd. Door hygiënische redenen zal de attractie Forbidden Caves gesloten blijven in verband met 3D-brillen die nodig zijn voor deze attractie. Ook de VR-brillen bij de attracties Dreamcatcher en MountMara worden tijdelijk niet ingezet.

DippieDoe gesloten t/m 6 april

Ook DippieDoe is door de extra maatregelingen die Nederland treft per 15 maart volledig gesloten. Voorheen was het indoor gedeelte nog geopend tot maximaal 100 personen tegelijkertijd.

Disneyland Parijs per direct gesloten (14 maart)

Disneyland Parijs kondigde eerder dat zondag 15 maart voorlopig de laatste openingsdag was. Toch is deze maatregel vrijdagavond 13 maart laat besloten om per direct de poorten te sluiten. Voorlopig blijft het park nu t/m 31 maart gesloten.

De restaurants en winkels van Disney Village in Disneyland Paris sluiten tijdelijk vanaf zondagochtend 15 maart. Bovendien zullen Disney Hotels en Resorts sluiten nadat de huidige gasten vertrokken zijn.
Als je een reservering bij een Disney Hotel of Resort hebt terwijl de parken gesloten zijn, worden er t/m 15 april geen wijzigings- en annuleringskosten in rekening gebracht. Als je tussen 1 april en 1 juni aankomt is dit aanbod nog steeds van toepassing, met uitzondering van vervoer waar het beleid van vervoerders van toepassing is.

Abonnementen worden ter compensatie automatisch met één maand verlengd.

Duinrell zeker t/m 6 april gesloten

In verband met de nieuwe maatregelingen van Nederland is ook Duinrell nu volledig gesloten. Voorheen was het Tikibad en winteropenstelling van het park alleen nog toegankelijk voor de verblijfgasten. Ook voor hen kunnen ze niet langer hier voor terecht. Wel blijft het vakantiepark gewoon geopend en kunnen vakantiegangers vooralsnog daar hun vakantie houden. Annuleren is mogelijk maar hier zijn wel annuleringskosten aan verbonden.

Efteling sluit het park per 14 maart

De Efteling laat ons weten dat het park vanaf 14 maart volledig haar poorten sluit. De theater en golfpark was al eerder gesloten en zijn alle evenementen vanaf 100 personen al eerder geannuleerd. De hotels en resorts sluiten per 17 maart. Gasten die voor dit weekend geboekt hebben zijn gewoon welkom. Het park hoopt op 31 maart weer haar poorten te openen

Europa-Park Rulantica vanaf 16 maart gesloten

Vrijdag liet een woordvoerder nog weten dat het waterparadijs Rulantica vooralsnog geopend zou blijven. Nu komen ze hierop terug en gaat Rulantica op 16 maart vooralsnog dicht.

Voor gasten die al tickets voor Rulantica, eventueel in combinatie met een hotelverblijf geboekt hebben, bestaan flexibele omboekingsregelingen.

Op dit moment is Europa-Park ook in overleg met de overheden inzake de start van het seizoen op 28 maart 2020. Een update hierover zal komende week gegeven worden.

Hotelgasten vragen ze vriendelijk zich per mail (hotel@europapark.de) of telefonisch (00497822 860-0) te melden.
Bezoekers die alleen tickets voor Rulantica hebben kunnen contact opnemen met onze Gastenservice (gaesteservice@europapark.de).
Ze verzekeren u dat de tickets hun geldigheid behouden en aanvragen zo snel mogelijk verwerkt worden.
Ze vragen jullie desondanks om begrip mocht de afwikkeling vanwege de vele aanvragen onverhoopt iets langer duren.

Holiday Indoor 14 en 15 maart ook dicht

Ook Holiday Indoor park (onderdeel van Plopsa Group) is op 14 en 15 maart gesloten voor het publiek. Het is onduidelijk of het weekend daarop het indoor park wel weer geopend is. Er werd eerder vermeld dat het Indoor tot maximaal 950 personen tegelijkertijd in mocht. Blijkbaar is hier nog onduidelijkheid over en heeft het park besloten dit weekend het park toch dicht te houden.

Verder is het exclusieve seizoen aftrap evenement afgelast die op 29 maart gepland stond. De extra tickets die gekocht konden worden voor deze evenement kunnen op elke openingsdag tot 30 juni 2020 ingewisseld worden.

Madurodam t/m 6 april gesloten

Madurodam heeft ook besloten om het park dicht te houden t/m 6 april

Plopsa group: Alle parken Nederland, België en Polen gesloten

In Nederland, België en Polen zijn alle Plopsa parken op slot. In België zullen de parken zeker tot 3 april gesloten blijven. In Polen zal dat tot 31 maart het geval zijn. De Nederlandse park Plopsa Indoor Coevorden was voorheen nog geopend tot maximaal 100 personen tegelijkertijd. Door de nieuwe maatregelingen van Nederland is vanaf 15 maart met per directe ingang ook dit park gesloten.

Toverland tot en met 6 april gesloten

Ook Toverland heeft laten weten dat het park volledig sluit. Deze maatregel loopt tot en met 6 april. Na deze datum hoopt Toverland haar deuren weer te openen.

“Het was geen makkelijke beslissing om de deuren van Toverland te sluiten”, vertelt Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur. “Maar we hebben de maatschappelijke verplichting om aan de maatregelen vanuit het kabinet te voldoen. De gezondheid van onze gasten en onze medewerkers staat voorop.” Het besluit is genomen in overleg met de gemeente Horst aan de Maas.

Personen die reeds een kaartje voor Toverland hadden gekocht voor de periode tot 6 april, mogen hun ticket op een later moment inwisselen. Schoolreizen en groepsboekingen kunnen kosteloos gewijzigd of geannuleerd worden.

Walibi Belgium: Aqualibi t/m 3 april gesloten

Per 14 maart gaat ook Aqualibi sluiten. De sluiting zal zeker tot en met 3 april gelden liet een woordvoerder van Walibi Belgium weten. Het park is vooralsnog vanaf 5 april geopend voor het publiek. 4 april is het park “volzet”.

Walibi Holland stelt openingsdatum uit tot sowieso na 6 april

Ook Walibi Holland laat weten dat hun openingsweekend van 4 april niet doorgaat. Wanneer Walibi Holland weer open zou gaan is nog niet bekend gemaakt. Daarbij vervalt ook het feestavond van pretparkvlogger Pieter Leebooij van YouTube-kanaal zerogreviews die op 4 april gepland stond.

Update: 16 maart 13:20 uur: Laatste update voor deze pagina gezien de omstandigheden van de Nederlandse parken zeker t/m 6 april gesloten blijven

© Copyright 2020 TpView.nl – Alle rechten voorbehouden