redactie@tpview.nl

Mail de redactie

+31 68 257 1877

Alleen via chat beschikbaar

Frank heeft Efteling in huis & tuin

Momenteel is de Efteling gesloten vanwege het coronavirus. Helaas kunnen we de geweldige sfeer van de Efteling nu niet meemaken. Toch is er iemand die van de typische Efteling sfeer kan genieten . Frank de Laat heeft het namelijk in zijn eigen huis en tuin.

Frank is vooral een liefhebber van de geweldige geïllustreerde tekeningen van Anton Pieck. “Niemand weet die op zo’n heerlijke manier weer te geven dan hij” zegt Frank. Hij verzameld al zo’n 20 jaar antieke sprookjesboeken met een bijzondere collectie. Zijn eerste sprookjesboek wat hij verzamelde komt uit het jaar rond 1979 / 1980. Deze boek staat vol met illustraties die door Anton Pieck zijn gemaakt en is afkomstig van de Efteling.  Frank: “Ik weet nog dat ik in dat boek (ik heb het nu nog) heel lang kon blijven kijken naar die heerlijke sfeer”. De link is dan ook al snel gelegd bij de Efteling.

Frank gaat zo’n 2 tot 3 keer per jaar naar de Efteling. Het mooiste stukje van de Efteling vindt Frank het sprookjesbos en het Anton Pieckplein. Het mooiste huisje vindt hij wel die van de 7 geitjes in het sprookjesbos. Als het om echte attracties gaat zou hij het liefste naar Fata Morgana gaan. Voor de iets ruigere ritten kiest hij voor Joris & de Draak. Frank heeft nooit in de Efteling gewerkt, maar is wel baas in zijn eigen Efteling grapt hij.

Inmiddels is zijn huis omgetoverd tot de vele typische Efteling sfeer. In huis en ook zijn tuin tref je vele attributen aan die iets te maken heeft van de Efteling. Hij heeft zelf dingen gemaakt, maar ook veel dingen laten maken. Zelf heeft hij onder andere De Kleine Boodschap gemaakt, maar ook de muziek paddenstoel, verschillende wapenschildjes, tekst borden en is nu bezig met de Holle Bolle Gijs en de Heksenpoort. Ook heeft Frank een molen in zijn tuin staan die ook echt in de Efteling heeft gestaan. Het is een molen die van 1954 t/m 1999 heeft gestaan die onderdeel uitmaakte van de traptreintjes van het Kinderspoor. Een aantal dingen wat hij heeft laten maken van de allerbeste modelleur die hij kent zijn; De klok van de 7 Geitjes, de Ganzehoedster, Het Lampenmeisje, de spiegelmennekes, delen van het lijf van kabouter Spillebeen, kandelaars en muizen. Frank kan veel zelf maken, maar wil alles perfect hebben en wil graag echt alles 1op1 kopie hebben. Vandaar ook dat Frank dingen laat maken. Hij heeft zelf geen enkele bouw ervaring, maar wel een ontzettend 1 punt focus persoon en wat hij echt graag wil, gaat er ook echt komen met alle toeters en bellen eraan. Zelf is hij marktkoopman die fulltime handeld in fournituren (naai en handwerk toebehoren) wat een groot assoriment bevat.

In zijn vrije uurtjes is hij veel bezig in zijn huis en tuin om nog meer dingen te maken. Wat hij nu heeft staan is hij al 4 jaar mee bezig en de verzameling zal nog groter worden waaronder hij nu de Heksenpoort wil voltooien en daarna bezig zal gaan met de Holle Bolle Gijs.

Het meeste trots wat hij heeft zijn onder andere de klok, 1e Grimm 1812, de molen en het huisje. En uiteraard zijn gezin. Zijn zoon van 10 jaar weet niet beter dan dat zijn vader bezig is met de typische Efteling sfeer. Soms ziet hij nu pas in dat het eigenlijk niet helemaal normaal is. Vooral wanneer er een nieuw vriendje komt spelen is hij echt trots op zijn vader en laat maar al te graag alles zien. Zijn vrouw zegt altijd: Je kunt er niet omheen om het mooi te vinden.

Ook heeft Frank een eigen Youtube kanaal genaamd De Sprookjeskist waar hij als Fabian Fabel sprookjes voorleest in het sprookjesboek in een speciale setting. Eigenlijk vindt Frank dit nog het mooiste project. Klik hier voor zijn Youtube kanaal

Ben je benieuwd naar zijn tuin? Klik hier voor de video. Je wordt dan doorverwezen naar Facebook.

© Copyright 2020 TpView.nl – Alle rechten voorbehouden