redactie@tpview.nl

Mail de redactie

+31 68 257 1877

Alleen via chat beschikbaar

Leuk video: Opbouw Avonturenslang in Hellendoorn

Vandaag kwam ik een leuk filmpje tegen op Youtube die ik de moeite waard vond om hem met jullie te delen. De opening van de Avonturenslang van het merk Zierer vond plaats in 1978 en heeft t/m 2004 gestaan in Avonturenpark Hellendoorn. Daarna bleef de achtbaan nog een tijdje gewoon in Nederland staan. Van 2005 t/m 2013 heeft hij nog zijn rondjes gereden in het attractiepark DippieDoe (Best) als attractienaam Zeeslang. Vanaf 2013 is deze achtbaan helaas van de aardbodem verdwenen. Toch heeft deze achtbaan dus 35 jaar in Nederland gestaan. Waarvan 26 jaar in Hellendoorn.

Zoals je kunt zien op het filmpje zag het achtbaantreintje nog niet uit als een slang. Later is het voorste karretje voorzien van een slangenkop en de achterste karretje kreeg een slangenstaart. Verder kreeg het achtbaantreintje andere kleurencombinatie.

De lengte van de achtbaan was 199 meter lang. De hoogte bedroeg maar 6 meter en de maximale snelheid was slechts 32 km/h. Vaak reed je 2 rondjes per keer. De maximale capaciteit was ongeveer 1.000 personen per uur. Toen de zeeleeuwenshow begon die pal naast de achtbaan stond werd deze achtbaan tijdelijk gesloten in verband met lawaai en onrust voor de zeeleeuwen. Het achterste gedeelte van de Donderstenen en het Fonteinenplein met terras was de plek waar de Avonturenslang heeft gestaan.

Play Video

© Copyright 2020 TpView.nl РAlle rechten voorbehouden