redactie@tpview.nl

Mail de redactie

+31 68 257 1877

Alleen via chat beschikbaar

Magical Monkey Show in Avonturenpark Hellendoorn

Magical Monkey Show was een elektronische gestuurde poppenshow die in 1989 tot en met 2002 in Avonturenpark Hellendoorn heeft gestaan. Op woensdag 29 maart 1989 heeft André van Duin deze show officieel geopend. Het theater bestond uit 5 podia met 23 grote aap-figuren. Met in totaal 1.500 zogenoemde stuurkanalen lieten onder meer armen, benen, hoofden, mond en vingers, ogen en wenkbrauwen van de poppen bewegen. Men sprak toen nog om bijna natuurlijke bewegingen die deze poppen maakten. Vandaag de dag is de techniek van de zogeheten animatronic’s sterk verouderd en komt het nu houterig over. Het idee van een elektronische show komt oorspronkelijk van niets minder dan Walt Disney. De show, die de elektronische apen opvoerden, heeft het karakter van musical-cabaret met een knipoog naar Broadway. De teksten zijn geschreven door kinderboekenschrijver Willem Wilmink. Zestien zangers en zangeressen en een studio-orkest kwamen er aan te pas om de geluidsband voor de Magical Monkey show samen te stellen. De poppen waren zo’n 2 meter groot en per pop kon zo’n 25 verschillende bewegingen gemaakt worden. De capaciteit van deze attractie was 500 personen per show. De kosten waren ongeveer 3 miljoen gulden (Ongeveer 1,4 miljoen euro). Eind seizoen 2002 is deze show verdwenen. In seizoen 2003 opende hier een nieuwe theater genaamd het Gouden Theater Paleis waar vandaag de dag de show Kareltje en Jasmijn opgevoerd wordt. Net boven de ingang van deze show zie je nog een decorstuk die afkomstig is van Magical Monkey Show. Waar de poppen uiteindelijk gebleven zijn is bij ons niet bekend. Vermoedelijk zijn deze poppen helaas op de vuilnis beland.

Afbeeldingen

Phantasialand

De Magical Monkey Show heeft nog voor de tijd in Phantasialand gedraaid. Van 1977 tot 1983 heeft deze show de naam Klimbimski gedragen. Destijds was deze show de allereerste in zijn soort in Europa te vinden. De Klimbimski show is op grote lijnen te vergelijken met die van Magical Monkey Show. De technische kant was eigenlijk zo goed als hetzelfde. Uiteraard was de geluidsband wel compleet anders. De poppen zijn op het algemeen ook hetzelfde gebleven. Wel had Phantasialand papegaaien die af en toe praatte. In Hellendoorn is dit vervangen door Kapitein Geelsnavel die destijds de mascotte van het park was. De kleding is bij de meeste poppen vervangen door een andere look en is de achtergrondgordijnen vervangen door een achtergrondwand. De Klimbimski show bevond zich in de Scala waar vandaag de dag het 4D theater bevind.

Veranderingen duidelijk zichtbaar

Youtube video

De eerste filmpje is in grote lijnen de Magical Monkey Show van Avonturenpark Hellendoorn te zien. In het 2e filmpje tref je de Klimbimski show van Phantasialand aan.

Play Video
Play Video

© Copyright 2020 TpView.nl – Alle rechten voorbehouden