redactie@tpview.nl

Mail de redactie

+31 68 257 1877

Alleen via chat beschikbaar

Max & Moritz Efteling baan compleet

Vanmorgen is de allerlaatste baandeel van de nieuwe achtbaan Max & Moritz geplaatst. De dubbele powered coaster van de Duitse leverancier Mack Rides is hiermee compleet. Nu kan de hand gelegd worden op het elektrische gedeelte en kan het thema en landschap verder afgewerkt worden. Zeer binnenkort kunnen we de treintjes op de rails verwachten en kan er getest en afgesteld worden. Over enkele maanden zal deze nieuwe attractie geopend worden voor het publiek.

Max & Moritz is een elektrisch aangedreven achtbaan. De snelheid kan dus per baandeel aangepast worden. Er hoeft dus geen lift gebouwd worden en dus is deze baan slechts 6 meter hoog. Ter vergelijking van de Bob die voorheen heeft gestaan was dat 20 meter. Ook is de baan ter vergelijking een stuk korter. Slechts 300 meter ter vergelijking met 524 meter van de Bob. Ook de snelheid is beduidend lager. Max & Moritz zou ongeveer 36 km/u maximale snelheid hebben. De snelheid van de Bob was maximaal 60 km/u. Wel is de capaciteit straks een stuk hoger. Theoretisch zou dat 2000 passagiers per uur moeten behalen. 

Het plaatsen van de baandelen heeft slechts anderhalve week geduurd. De track bestaat uit 60 baandelen en bijna 5000 bouten en moeren. Het project kost ongeveer 15 miljoen euro. De exacte openingsdatum is nog niet gecommuniceerd door de Efteling. Waarschijnlijk zal dat ergens midden april plaatsvinden.

© Copyright 2020 TpView.nl РAlle rechten voorbehouden