redactie@tpview.nl

Mail de redactie

+31 68 257 1877

Alleen via chat beschikbaar

Metamorfose Oldtimers Avonturenpark Hellendoorn

Al een tijdje geleden heeft Avonturenpark Hellendoorn bekend gemaakt om naast de attractie Tornado ook de Oltimers een metamorfose te geven. De Oldtimerbaan is al sinds 1977 (voorheen Lorrybaan) te vinden in het park. Echter was deze baan altijd al erg kaal aangekleed. In het verleden heeft een aantal objecten hier gestaan die nog afkomstig waren van het sprookjesbos die voorheen ook in het park nog te vinden waren. Onder andere de reus heeft zijn laatste jaren achter het station gelegen, maar altijd bleef deze attractie zeer kaal. Echter komt dit jaar hier eindelijk verandering in. Deze attractie krijgt een boerderijthema met dieren van onder andere Hennie De Kalkoen en Pautje De Stier.

TpView ging onlangs even een kijkje nemen hoe de vorderingen zijn. De oude hekken zijn verwijderd en zijn vervangen door tijdelijke bouwhekken. Op dit moment ziet de attractie nog kaler uit dan wat die al was. Er zijn onder andere bomen en struiken verwijderd en zijn vooral langs de baan diepe graafwerkzaamheden verricht om onder andere kabels aan te leggen waar de boerderijdieren komen te staan. Of de dieren ook echt straks gaan bewegen is ons niet bekend. Dat er wat interactieve elementen aan toegevoegd word is ons wel duidelijk. Er zijn namelijk een aantal elektronische kasten achter het station geplaatst. Bij de laatste grote bocht van de baan zal ook zeer waarschijnlijk een soort gebouwtje (waarschijnlijk een schuurtje) komen gezien hier een aantal paaltjes in de grond staan opgesteld.

Voor wie nieuwsgierig is hoe de vorderingen zijn bij de Balagos – Flying Flame (voormalig Tornado) achtbaan kunnen we kort zijn. De laatste weken lijkt het redelijk stil te zijn rond deze baan. We hadden verwacht dat de baan nu compleet in het oranje kleur zou zijn. Een aantal trackdelen heeft zijn oude gele kleur nog. De kurkentrekker is voor de helft oranje en de eerste afdaling naar de eerste looping is ook nog steeds geel.

© Copyright 2020 TpView.nl – Alle rechten voorbehouden