redactie@tpview.nl

Mail de redactie

+31 68 257 1877

Alleen via chat beschikbaar

Oude Schwarzkopf achtbaan “Thriller” zal worden gescrapped

Helaas verdwijnt weer een Schwarzkopf achtbaan uit het achtbanenlijst. De achtbaan “Thriller” die al enkele jaren niet meer operationeel was zou worden gescrapped. De baan was eigendom van de regering van de Mexicaanse staat Aguascalientes. Na 3 jaar is het niet gelukt om deze prachtige baan te verkopen.

Schwarzkopf

Schwarzkopf was in de jaren 50 t/m 80 een fabrikant die verschillende attracties heeft ontworpen. Waaronder vele geweldige achtbanen. Wereldwijd kwam je deze attracties tegen. Vaak ook de vele kopie achtbanen. Een hele bekende is de Looping Star die we wel kennen in Bobbejaanland en Slagharen. Helaas stukje bij beetje verdwijnen deze bijzondere kermisbanen uit onze omgeving. Hoewel de Looping Star van Slagharen vandaag de dag nog wel zijn rondjes rijd. Deze baan is verhuist naar Cyprus met nieuwe frisse kleuren.

Deze bijzondere banen zijn eigenlijk bedoeld geweest voor op de kermissen, maar zijn vooral te vinden in pretparken. In Duitsland rijd nog wel een echte Schwarzkopf-achtbaan op en neer op verschillende kermissen.

De dichtstbijzijnde Schwarzkopf-achtbaan is de oude klassieker Psyké Underground in Walibi Belgium.

© Copyright 2020 TpView.nl – Alle rechten voorbehouden