redactie@tpview.nl

Mail de redactie

+31 68 257 1877

Alleen via chat beschikbaar

Review: Movie Park Germany Halloween Horror Festival

Het is 5 oktober 2019. Dat betekend dat de eerste halloweendagen voor pretparken zijn begonnen of nog moeten beginnen. Movie Park begon al lekker vroeg met deze evenement. Tijd om af te reizen naar Duitsland om dit park te bezoeken.

Veel bezoekers
Omdat het de eerste weekend is (5 oktober) viel het ons meteen op dat er al zeer veel auto’s op de parkeerplaatsen stonden. We zijn dan wel later dan normaal vertrokken, maar deze drukte hadden we niet zien aankomen. Normaal zul je toch verwachten dat het nog wel mee zal vallen met het aantal bezoekers als het zo vroeg in oktober is. Ach ja dan maar meer geduld hebben bij de attracties. We zijn tenslotte eigenlijk ook echt voor de spookhuizen gekomen. De attracties zijn even een bijzaak.

Area 51
Het gerenoveerde attractie konden we nu eindelijk eens bezoeken. Deze attractie zou eigenlijk al in de zomermaanden geopend moeten zijn, maar het liet op zich wachten. Oké hij is alweer een tijdje open, maar wij hadden nog geen tijd gehad om hem eerder te bezoeken. Dus wil ik onze ervaringen hier ook even bespreken.

Allereerst vonden we inderdaad al tijd dat deze attractie een opknapbeurt nodig had. Het eerste aanblik is al meteen goed. Lekker fris opgeknapt. Meer decoraties en de vulkaan is veranderd in een soort gebergte. Hoewel ik dat toch wel een beetje jammer vind. De vulkaan had ook wel iets. Zeker met dat vuureffect daarboven. Maar toch op 1 of ander manier sluit het ook weer alles beter aan bij de naastgelegen Star Trek achtbaan. De wachtrij is op zich weinig veranderd. Wel vertonen de beeldschermen in de wachtrij nieuwe filmpjes. Het geluid had wel iets minder luid gemogen. Wat mij ook op viel was de capaciteit. Het kan aan mij liggen, maar het leek niet op te schieten. Het lijkt erop dat er minder boten op de baan zijn dan vorig jaar.

Eenmaal aangekomen aan het einde van de rij ga je met een groepje de trap op en boven krijg je nu een filmpje te zien met de veiligheidsregels uitgelegd. Dit was vorig jaar nog gewoon een wachtrij die geen functie had. Nu krijg je dus een kleine voorshow te zien.

Eindelijk was het zover! We kunnen het bootje in. De draaitransport is opgeknapt en uiteraard de bootjes hebben lekkere frisse kleuren gekregen. Op naar de eerste afdaling! En tja die is ook meteen (zoals gewend) het natst. Meteen na afdaling valt ons meteen de nieuwe effecten op. Geluidseffecten, bord met waarschuwingen en mooie felle laserstralen maken meteen mij de indruk goed. Eenmaal verder zien we de echte erkenning van de attractie overal weer terug. Heel veel is er allemaal niet veranderd, maar hier en daar zijn er dingen bijgevoegd, beter afgesteld en effecten die niet meer deden zijn gelukkig weer gerepareerd. Ook is ons opgevallen dat op sommige punten het bootje soms de bodem raakte, of wat daarop lijkt. We dobbelen gewoon in het water, maar krijgen soms ineens een schurende beweging in het bootje. Dit was vorig jaar nog niet. Misschien te zwaar beladen bootje? Ach echt erg is het niet maar toch wel raar. Verder verloopt het transport wel velen beter dan voorheen. We hebben minder schokken in het bootje vernomen tijdens het achteruit, vooruit en optakeling naar de laatste drop vernomen. En de laatste drop? Tjah nevelig nat zoals voorheen.

Wachten op Halloween
Omdat het toch best druk is in het park hebben we niet al teveel attracties kunnen nemen. Even de show Crazy Cops New York dan maar bezoeken. Het blijft een leuke show met leuke stunts. Ik ben eigenlijk helemaal niet echt fan van shows, maar deze is zo nu en dan toch wel even leuk om mee te pakken. Toch leek het erop dat de show vorig jaar beter was. Ik vond het nu teveel toneelstukje opvoeren in plaats van stunts laten zien. Toch altijd knap wat ze doen. Respect voor de stunthelden. Ja dat moet ik wel even gezegd hebben. De show was bijna ten einde en meteen gaan de heft van de mensen staan om vervolgens meteen weg te lopen. Oké het is super druk (alle tribunes waren vol). Maar moet het nou zo nodig om als dolle walkers meteen de uitgang op te zoeken?

Een uur eerder Halloween?
Vanwege de drukte heeft Movie Park besloten om het evenement eerder te laten beginnen. Althans een aantal spookhuizen waren al eerder geopend. En daar moesten wij natuurlijk gebruik van maken. Ik was al een beetje bang dat we niet alle spookhuizen in konden gaan. Altijd jammer als je toch niet alles kunt doen toch?

The Slaughterhouse (vanaf 16 jaar)
Dit is onze eerste spookhuis voor deze dag. Hoewel het nog vroeg was heb je de sfeer nog niet echt te pakken. Wij vinden het mooier als het donker is. Ach deze spookhuis bevind zich binnen dus op zich maakt het niet echt uit. Eigenlijk heb ik in deze spookhuis niet echt veranderingen opgemerkt als vorig jaar. Het is dan ook lekker ouderwets mooi spookhuis. Leuke verhaallijn en decoratie. Goede acteurs en mooie effecten. Ook genoeg bange en schreeuwende mensen om me heen gezien. Geweldig! De laatste scene is het helemaal mistig en zie je helemaal niets. Je weet eigenlijk niet waar je heen moet lopen. Of toch wel? Hmm jammer van die daglicht. Die verraad waar de uitgang zich bevind. Als het echt donker is wordt dat stukje toch iets intenser en weet je echt niet waar je heen moet. De acteurs maken hier uiteraard gebruik van om je de stuipen op het lijf te jagen.

Project Ningyo (vanaf 16 jaar)
Onze tweede spookhuis is Project Ningyo. Deze spookhuis is nieuw dit jaar. De wachtrij was dan ook best lang te noemen. We moesten zo’n 45 minuten wachten. Hieronder lees je de beschrijving van het spookhuis. Let op! Dit bevat spoilers.

We werden verwelkomd en kregen de huisregels kort uitgelegd. Daarna kregen we een korte rondleiding door de wandelgangen. We zien links een vrouw bezig in het laboratorium. Er lijkt geen enkel kwaadheid te zijn in dit gebouw. We zien om ons heen wat promotieposters hangen en werden we vervolgens naar een soort wachtkamer begeleid. Plotseling gaan er sirenes af en moesten we de kamer zo snel mogelijk verlaten. De paniek slaat toe en de sfeer is compleet omgeslagen. Wat gaat er schuil in dit gebouw? We lopen door een soort klein magazijn waar onder andere radicale middelen zijn opgeslagen. Iemand zit achter zijn computer maar ook de computer geeft aan dat het fout de boel is. We moeten maar zo snel mogelijk doorlopen. We moeten ons weg vervolgen in het donker. We zien helemaal niets. De muren voorzichtig aanraken is het enige redmiddel om verder door te kunnen lopen. Opeens komen we een kamer binnen met kooien. Hier zien we gruwelijke dingen. Zowel mensen als dieren zitten hier gevangen. Het blijkt proefpersonen te zijn voor dit project. Dooie dieren en misvormde mensen. Mensen die nog in leven zijn smeken om hulp en ze te bevrijden uit hun kooien. Maar … er zijn een aantal ontsnapt! Wegwezen hier! Je ziet onderweg de gruwelijkste dingen. Ook kom je een aantal rare medewerkers tegen. Vreemde gasten! Ik vertrouw ze niet. Maar hoe verder je loopt hoe erger het word. De ledematen van menselijk lichamen zie je overal om je heen. Waar is nou de uitgang? Hé wacht volgens mij zien we daar de uitgang. Een soort quarantaine ruimte lopen we binnen. Dit moet goed komen! Plotseling wordt ik duizelig. Ben ik besmet geraakt?

Wat een geweldig spookhuis is dit. Vooral de verhaallijn spreekt mij erg aan. Het is goed in elkaar gezet. De opbouw van de verhaal is goed bedacht. Je begint rustig. Er is eerst niks aan de hand en dat houdt ook even aan. Daarna breekt er paniek uit. Het wordt alsmaar erger en erger. Ik persoonlijk ben daar fan van. Echt een verhaallijn die eraan vast zit. Dat doet Movie Park trouwens met meerdere spookhuizen.

Insidious 2 (vanaf 16 jaar)
Onze derde spookhuis is aangebroken. Nog een dag voor Movie Park hebben wij opnieuw deze film gekeken. Deze filmreeks is zeer goed en was wel de moeite waard om het terug te kijken. Ook natuurlijk om alvast in de stemming te komen. Maar laten we niet over de film praten. We komen voor het spookhuis. Tja eigenlijk kan ik niet veel zeggen. Het is eigenlijk precies hetzelfde als vorig jaar. Dat neemt niet weg dat het spookhuis slecht is. Hij is goed! Oké ik moet je bekennen dat ik wel deze 1 van de mindere vind. De scenes zijn op zich wel goed opgezet. Ook genoeg schrikmomenten. Toch hoop ik stiekem dat ze deze volgend jaar op gaan pimpen of zelfs compleet gaan vernieuwen.

Circus of Freaks (vanaf 16 jaar)
Het is echt donker buiten en dus is het tijd om Circus of Freaks te bezoeken. Deze moet je gewoon donker bezoeken om optimale sfeer te proeven. Ik ben eigenlijk wel fan van deze spookhuis. Het is niet echt super eng allemaal, maar vooral de sfeer wat er hangt. Dit spookhuis is op de meeste punten te vergelijken als vorig jaar. De ingang is verplaatst naar wat vorig jaar de uitgang was. De route is eigenlijk dus omgekeerd. Ook is het spookhuis iets groter geworden wat natuurlijk alleen maar leuker op maakt. Ook is het mij opgevallen dat we ondanks de drukte toch deze spookhuis snel konden bezoeken. Dit kan toeval zijn, maar vorig jaar moesten we toch wel even wachten.

Hostel (vanaf 18 jaar)
Deze spookhuis bestaat al langer, maar voor ons was dit de eerste keer. Vorig jaar hebben we deze spookhuis overgeslagen omdat we iemand bij ons hadden die nog geen 18 jaar was. En leeftijdscontrole zijn ze nogal streng in. De wachtrij was ook hier lekker kort en kwamen we al lekker in de stemming van de typische Nederlandse muziek. Ik moet zeggen: ik heb hier gelachen! Een stoned iemand die swingt op de muziek. Een vrouw aan de balie die even een lijntje maakt. Verder het spookhuis in gelopen kom je onder andere hoeren tegen en mensen die naar je schreeuwen en duwen, zuiplappen die tegen je aan lopen etc. Ik kan het allemaal wel waarderen. Toch vond ik deze spookhuis aan de kleine kant. Het had iets langer gemogen. Ben je 18 jaar of ouder? Dan is dit zeker de moeite waard. Waardeer je niet dat ze aan je zitten? Dan is deze minder geschikt voor je.

Wrong Turn (vanaf 16 jaar)
Vorig jaar hebben wij deze spookhuis al bezocht, maar niet optimaal konden genieten. Omdat je met groepjes naar binnen word geleidt en 1 persoon een lamp heeft ben je al snel afhankelijk van degene die de lamp draagt. Vorig jaar liepen we niet, maar renden we eigenlijk gewoon achter deze persoon aan waardoor we weinig hebben gezien. Blijkbaar was deze meneer een beetje bang. Dit jaar maar opnieuw proberen.

Opvallend is dat deze spookhuis helaas niet meer gratis is te bezoeken wat vorig jaar wel het geval was. Het kost je nu € 5,- p.p. De reden is de capaciteit waardoor de wachtrij al snel lang wordt. Ook geeft Movie Park aan dat de lantaarntjes die je mee krijgt vaak stuk gemaakt werden of zelfs niet ingeleverd werden. Maar ach ze zetten ook een mooi evenement op dus ze mogen ook best iets hieraan verdienen.

Onze ervaring is deze keer velen malen beter ten opzichte van vorig jaar. We waren met onze eigen kleine groepje. En we hadden iemand bij ons die om de kleinste dingen zich wezenloos schrok waar ik onder andere ook weer van schrok. Het is een mooi spookhuis die eigenlijk best simpel is opgezet. Je loopt letterlijk in de voormalige Ice Age darkride attractie waarbij de scenes nog grotendeels aanwezig zijn. Wel heb ik het idee dat het vorig jaar donkerder was dan dit jaar. De lantaarn is eigenlijk een klein beetje overbodig geworden. Al met al een leuke spookhuis.

Campout (vanaf 12 jaar)
De tijd vloog voorbij en konden we deze spookhuis nog even erbij pakken. Dit is dan ook onze laatste spookhuis. Ook deze spookhuis is eigenlijk weinig veranderd ten opzichte een jaar ervoor. Je loopt in het donkere bos waar je genoeg dingen tegen komt. Toch vind ik deze 1 van de mindere. Misschien komt dat ook omdat deze een 12+ spookhuis is en dus minder eng mag zijn maar ik vind het een beetje gepropt zooitje. Je loopt een pad die redelijk naast elkaar blijft lopen. Zigzagje hier en zigzagje daar. Hier en daar een object en schrikmoment. Je ziet teveel al voor die tijd wat je kunt verwachten. Dat is een gemiste kans naar mijn mening. Verleg je het pad en maak je het gebied groter dan zal het al meteen anders aanvoelen. Toch ben ik wel fan van open gebieden die buiten in de bossen afspelen. Het geeft wel de vrijheid dat je overal acteurs kunt verwachten.

En verder?
Helaas hadden we geen tijd meer voor The Walking Dead Breakout. Deze spookhuis hebben we vorig jaar gelukkig wel gedaan. Volgend jaar is deze spookhuis niet meer te bezoeken. Althans The Walking Dead Breakout stopt ermee. Dit omdat de licentie verloopt en de teruglopende bezoekersaantallen. Het is niet bekend of op deze locatie weer een nieuw spookhuis opgezet gaat worden, maar dat zien we volgend seizoen wel weer.

Ook de 4D film It hebben we niet gezien. De reden is ten eerste dat we geen tijd voor hadden en ten tweede dat we deze film al gezien hebben. Het is een verkorte versie van de film It uit het jaar 2017. Daarnaast vind ik 4D wel een beetje achterhaalde techniek.

De scarezones zijn eigenlijk naar mijn mening magertjes aanwezig. Hier mogen ze wat mij betreft volgend jaar groot op inspelen. Ik mis dit wel in Movie Park. Ik weet zeker dat ze hier mooie dingen kunnen neerzetten. Je moet het eigenlijk echt voor de spookhuizen doen. De sfeer verder eromheen is gewoon veel te weinig.

Conclusie
De spookhuizen zijn van top niveau. Ze doen dit echt goed. Ze maken er leuke verhaallijnen van en de acteurs zijn goed. Ook valt het mij op dat de acteurs veel meer vrijheid hebben om zich te bewegen. Ze staan dus niet altijd op 1 punt. De acteurs kunnen ook nog terugkomen om je voor de 2e keer te laten schrikken. Dit is echt een pluspunt waar Walibi nog van kan leren. Ook de spookhuizen doen ruimer aan. Decoraties zijn gewoon goed afgewerkt en elk spookhuis heeft wel z’n eigen sfeertje.

Zoals gezegd vind ik de scare zones mager! Dit doet onder andere Walibi Holland toch beter. Een gemiste kans want de spookhuizen zijn van hoge kwaliteit. Ze kunnen het wel! Alleen wanneer gaan ze dat zelf inzien? Ook de wachtrijen van de spookhuizen mogen best iets beter aangekleed worden in de Halloween sfeer. Dit kan best goedkope oplossingen zijn zoals een lichtsnoer met kleine lampjes (kerstlampjes) en hier en daar een box neerzetten met grimmige geluiden of muziek maakt de sfeer meteen al iets anders.

Wij raden zeker jullie aan om deze evenement te bezoeken in de toekomst. Het kost niet veel geld want veel spookhuizen zitten al bij de entreeprijs inbegrepen. En heb je een Slagharen / Bobbejaanland of Movie Park abonnement? Dan kun je gratis het park bezoeken. Let er wel op dat de speciale voorverkoopdagen deze dagen de pasjes niet geldig zijn.

© Copyright 2020 TpView.nl – Alle rechten voorbehouden