redactie@tpview.nl

Mail de redactie

+31 68 257 1877

Alleen via chat beschikbaar

Toverland Halloween Nights

Van 12 tot en met 26 oktober tovert Toverland het park tot Halloween Nights. Zaterdag 12, dinsdag 15 t/m zaterdag 19 en vrijdag 25 t/m zaterdag 26 is het park geopend van 10:00 t/m 23:00 uur. Ook Toverland heeft weer nieuwigheden dit jaar met een volle schema voor jong en oud. We bespreken ze hieronder.

Halloween Days

Halloween Days word dagelijks gevierd van zaterdag 12 t/m zondag 27 oktober. Dit is een kindvriendelijk evenement t/m 12 jaar. Dit evenement vind overdag plaats van 10:00 tot 18:00 uur. Vanaf 18:30 uur wordt het echt griezelen en kan dit voor de kleintjes te eng worden.

Bertus & Jaapie

Beleef ‘Het mysterie in het spookhuis’ in een spannende show van Bertus & Jaapie! Lachen en griezelen tegelijk!
Locatie: Land van Toos. Tijden 12:00 – 14:00 – 16:00 uur

Griezel Labyrinth

Verzamel al je moed bij elkaar en stap binnen in dit spannende doolhof voor kinderen tot 12 jaar!
Locatie: Tovertuin (Land van Toos) Tijden: 12:00 t/m 18:00 uur

Griezelig entertainment

Brouw samen met onze heksen een betoverend brouwsel! Hoe zit het met jouw angsten? Laat het meten bij de gekke professor dr. Fool!
Locatie: Land van Toos. Tijden 12:00 t/m 18:00 uur.

Halloween Nights

Halloween Nights begint vanaf 18:30 uur t/m 23:00 uur. Het adviesleeftijd is dan verhoogt vanaf 12 jaar. Het evenement begint met de Griezelige parade en eindigt met een spectaculaire vuurwerkshow. Alle scare zones en spookhuizen zijn gratis te bezoeken.

Om de pagina overzichtelijk te houden hebben wij de shows, scare zones en spookhuizen onderverdeeld in tabs. Klik op de naam voor meer informatie

Shows

Een angstaanjagende parade. Hier nemen de kwade krachten bezit over Toverland. Durf je oogcontact te maken met één van de griezels?

Locatie: Port Laguna. Tijd 18:30 uur (+/- 30 min)

Scare zones

Deze Halloween waait er een ijzige wind door themawereld Avalon! IJsheks Morgana weet weer uit de kerkers te ontsnappen en probeert zielen te veroveren. Word jij het volgende slachtoffer?

Frozen Souls
In het nieuwste themagebied van Toverland komt de boosaardige Morgana steeds meer tot leven. Begin dit jaar is haar ijskoude verschijning opgedoken op het moment dat je de lifthill opgaat van wing coaster Fēnix. Tijdens Halloween kun je haar in levende lijve tegenkomen in dit gebied. En ze heeft haar volgelingen, de Frozen Souls, ook dit jaar weer meegenomen.

Prominent in deze scare zone kun je een ijzige troon terugvinden, waarop Morgana zal proberen over dit gebied te regeren. De troon wordt dit jaar een stuk hoger uitgevoerd, zodat je nog meer naar haar kunt opkijken. Ze stuurt haar volgelingen het gebied in, op zoek naar jou! Deze gehoorzame zielen zijn uit op jouw hart, zodat jij je ook kunt aansluiten bij het leger aan Frozen Souls.

Al eens goed naar de volgelingen gekeken? Dan zie je ook dat hun harten uit hun lijf gescheurd zijn, daarna zijn het de genadeloze karakters geworden die uit zijn op kloppende harten. Nieuw dit jaar is dat je de eerder verzamelde harten ook verstopt ziet zitten in houten kistjes verspreid over het gebied. Zo zie je direct welk lot jou staat te wachten, als je niet uitkijkt.

Wordt het je allemaal teveel? Ook de Frozen Souls zijn niet opgewassen tegen de magische kracht van je Toverstaf. Hiermee roep je ze een halt toe! Verderop in dit gebied ontdek je ook de unieke walkthrough experience: ‘The Witches Forest’ buiten onze parkgrenzen.

Weet Merlijn Morgana te verdrijven?
Zag je dat goed? Sneeuwt het nu? Om de zoveel tijd probeert Morgana Avalon over te nemen door ijzige licht- en geluidseffecten. Weet Merlijn daar op tijd een stokje voor te steken? Je ervaart het zelf tijdens de Halloween Nights in deze scare zone!

Grie-zellig tafelen
Van alle angstige indrukken even bijkomen? Zoek de warmte op van The Flaming Feather! Tijdens de Halloween Days en Nights serveren we hier een spannend Halloween-menu en voegen we extra duistere opties toe aan de menukaart. Hier komen we later op terug!

Spookhuizen en experiences

Complete nieuwkomer tijdens de Halloween Nights van 2019 in Toverland is The Witches Forest. In het eerder onondekte bosgebied achter de tweede vijver, achter wing coaster Fēnix en bedieningsrestaurant The Flaming Feather, zijn heksen verbannen. Hier hangt altijd een mysterieuze mist, aan de rand van het bos. De heksen wachten hier tot nietsvermoedende slachtoffers het bos betreden, zodat zij weer nieuwe zielen hebben. Dat is althans het gerucht dat rondgaat. Vrouwen, mannen en kinderen die het Heksenbos betreden keren namelijk niet meer terug.

Tijdens deze unieke walkthrough experience door het donkere bos aan de rand van Avalon proef je de sfeer van de middeleeuwen. De typische sfeer uit het gebied rondom Fēnix en The Flaming Feather zal doorgetrokken worden naar deze bossen.

Helemaal uniek is dat dit gebied eerder niet toegankelijk was voor gasten. Dit gebied ligt binnen de parkgrenzen, maar is een gebied waar je als gast niet eerder kon komen, hierdoor is het extra spooky. Je weet niet wat je kunt verwachten. Doordat het een écht bos is, voelt het ook super realistisch aan. In dit bos kun je heksen, typische offerrituelen, ketels, heksenhutten en mistige dwaalpaadjes tegenkomen. Mits je weet te ontsnappen aan de heksen, doe je ongeveer +/- 10 minuten over deze unieke experience.

Play Video
Play Video

© Copyright 2020 TpView.nl – Alle rechten voorbehouden